Kedves Szülő(k)!

A 2021-2022. tanév mindenki (szülők, gyermekek és pedagógusok) nagy örömére, jelenléti oktatással kezdődött.
Jó hír, hogy az idei iskolakezdés jóval biztonságosabb, mint az egy évvel ezelőtti, hiszen már van vakcina és magas a magyar lakosság átoltottsága.
A szakemberek szerint, sajnos ennek ellenére itt a negyedik hullám, melynek során elsősorban az oltatlanok vannak veszélyben.

Magyarország júniusban az elsők között tette lehetővé a 12 év felettiek oltását.

2021. szeptemberében lezajlott oltási kampány során – amennyiben nem éltek a szülők nyár folyamán a lehetőséggel – a tanulók saját intézményükben is megkaphatták a vakcinát.
A szakemberek szerint a járvány megállításához és az újabb hullámok megfékezéséhez kiemelten fontos az egyéni felelősség mind az oltásban, mind a védekezésben és a koronavírus-fertőzés súlyos lefolyása ellen továbbra is az oltás adja a legbiztosabb védelmet, ez a leghatékonyabb módja a megelőzésnek.

Merkely Béla a Semmelweis Egyetem rektora kiemelte, hogy „az oltatlanok vannak nagy veszélyben, hiába viselnek maszkot és tartják a szociális távolságot, a delta-variáns „megtalálja a rést a pajzson”, így csak az oltás nyújthat védelmet ellene”.

Az a szülő, aki gyermekét szeretné beoltatni, legegyszerűbben azt az internetes regisztrációval (www.vakcinainfo.gov.hu), majd az internetes időpontfoglalón (www.eesz.gov.hu) keresztül teheti meg.

Mindannyiunk érdeke, hogy a tanulók minél nagyobb átoltottságának köszönhetően, az oktatást minél biztonságosabb körülmények között, jelenléti formában szervezhessük meg.

Iskolavezetés